Home / archiefcentraal / marjan van de bent schrijft over ommen

marjan van de bent schrijft over ommen

Marjan van de Bent is sinds kort voorzitter van de Ommer afdeling van het PCOB, de Protestants Christelijke Ouderen Bond. In het landelijke ledenmagazine van juni schreef zij een mooi artikel over de gemeente Ommen:

Bossen

“Ik wandel graag in de bossen rond Ommen. We hebben hier het Laarbos, het Eerderbos, Junne, het Eerder Achterbroek en de Lemelerberg. Mooie wandelgebieden, met afwisselend begroeid en open gebied. Bijzonder is de Sahara, een zandverstuiving in het bos. Ommen was in 2013 dan ook wandelgemeente van Nederland.”

Handjeklap

“Ik ben niet zo’n watersporter, maar langs de oevers van de Vecht kun je ook goed wandelen. Deze zomer is de nieuwe passantenhaven in het centrum open. De Overijsselse Vecht loopt door het vernieuwde centrum van Ommen, zodat de rivier nog meer bij de stad betrokken wordt. Op de ondiepe stukken, voorbij Ommen, kun je alleen met een fluisterbootje varen.

De Bissingh jaarmarkt, die dit jaar op dinsdag 14 juli valt, is erg populair. Er is van alles te zien en te doen met een grote warenmarkt. ‘s Morgens vroeg doen de boeren nog handjeklap en worden pony’s en kleinvee verhandeld. Aangezien het in die periode kersentijd is, komt mijn man altijd thuis van de markt met een zak kersen. Dat is voor hem een traditie die bij de Bissingh jaarmarkt hoort. Aan de Markt in het centrum van Ommen kun je bij de Boerderijwinkel typische streekproducten als jam, wijn, bier en kaas kopen. Ook hebben we in Ommen een wijngaard, de Varsenerhof.”

Tinnen figuurtjes

“Ommen heeft een uniek museum, het Nationaal Tinnen Figuren Museum, waar met piepkleine tinnen figuurtjes hele veldslagen worden uitgebeeld. Het is werkelijk prachtig, dat vind je nergens anders in Nederland. Ook het streekmuseum is de moeite waard: in het Tolhuis wordt met ambachten en voorwerpen getoond hoe de mensen hier vroeger leefden. Ook is er aandacht voor Krishnamurti, een Indiase wijsgeer die hier ooit preekte op de Besthmenerberg.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.