Home / archiefcentraal / lindenhoeve volop in bloei

lindenhoeve volop in bloei

De Lindenhoeve in Dalfsen staat volop in bloei. De natuurboerderij meldde zich in het voorjaar aan voor het project ‘Mijn Natuurakker’, een initiatief van Landschap Overijssel. Door aanleg van een kleine natuurakker draagt De Lindenhoeve bij aan het versterken van het leefgebied van vlinders, bijen en andere insecten.

“Een lust voor het oog”, beschrijft een medewerker van De Lindenhoeve. “In april hebben we het door het Landschap beschikbaar gestelde zaad gezaaid en inmiddels bloeien er allerlei inheemse granen en akkerbloemen en -kruiden. Op dit moment bloeit de boekweit volop. Een zoekkaart is aanwezig om de bloeiende bloemen te herkennen.”

De akker wordt niet begraasd door vee en niet bemest. Doordat een natuurakker in de winterperiode blijft staan, levert dit een veilig onderkomen aan kleine zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en insecten. Daarnaast is de natuurakker voor veel vogels een natuurlijke voedselbron om de winter door te komen en een prachtige broedplek in het voorjaar.

In het eerste jaar zal de akker meer bloeien dan in het tweede jaar. In het tweede jaar komen vooral de 2-jarige soorten uit het zaaimengsel op, maar ook eenjarige soorten die zichzelf goed uitgezaaid hebben in het eerste jaar. “Juist deze tweejarige ontwikkeling maakt de natuurakker waardevol voor een grote diversiteit aan planten en dieren! Wat zou het mooi zijn om in en om Dalfsen meer bloeiende akkers te zien, natuur voor mens en dier.”

Neem voor meer informatie contact op met Landschap Overijssel via 0529-401731.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.