Home / archiefcentraal / landgoedconcert op de leemcule

landgoedconcert op de leemcule

De Stichting Landgoedconcerten Dalfsen organiseert dit jaar een openluchtconcert op Havezathe de Leemcule in Dalfsen. Naast de beleving van de fantastische muziek is dit concert een unieke kans om kennis te maken met de sfeer op de historische landgoederen. De prachtig aangelegde tuin van De Leemcule leent zich uitstekend voor een concert in de open lucht, wat op zaterdag 29 augustus dan ook zal gebeuren.

Irish Dreams at nightfall

In Ierse sferen, onder het genot van een Iers biertje, kunnen bezoekers genieten van Ierse muziek van Doggy Few. Dit is een groep bestaande uit vier prachtige muzikanten. Zij spelen Ierse feestmuziek, vrolijke dansmuziek, jig en reels. Dit wisselen ze af met enkele tragische balladen over drank, oorlog en de zorgen van de liefde, maar vooral ook veel vrolijke drinkliederen. Doggy Few speelt veel op recepties, privé-aangelegenheden als BBQ’s, tuinfeesten en verjaardagen, in kroegen en op festivals. Voor elke gelegenheid heeft de band een passende samenstelling en muziekkeus.

De Leemcule

Havezathe de Leemcule wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1434, toen het beleend werd aan Daem van Amstel. Later vererfde het goed ondermeer op de families Van Ittersum en Van Haersolte, om van 1640 tot 1852 eigendom te blijven van de familie Mulert tot de Leemcule. In 1812 wordt de havezathe afgebroken, terwijl in 1823 één van de overgebleven bouwhuizen verbouwd wordt tot het woonhuis zoals het er nu staat. Tegenwoordig is de Leemcule eigendom van de familie De Haseth Möller.

Op zaterdag 29 augustus is Havezathe de Leemcule, aan de Ruitenborghstraat 2 in Dalfsen, geopend vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten €12,00 en zijn te bestellen via www.landgoedconcerten.nl of aan de tuin van De Leemcule.

1

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.