Home / archiefcentraal / koel af tijdens de ontdekdag in de ommerschans

koel af tijdens de ontdekdag in de ommerschans

Aanstaande zaterdag zal naar verwachting de warmste dag ooit in Nederland worden, en waar kan je dan het beste verkoeling zoeken? Bij de Ontdekdag in de Ommerschans! Deze bosrijke omgeving zorgt voor verkoeling tijdens de tropische temperaturen.

Tijdens de Ontdekdag in de Ommerschans wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Onder begeleiding van gidsen wordt het verhaal van de Ommerschans opnieuw beleefd. Onderweg wachten historische figuren, die de bezoekers meenemen in de geschiedenis. Daarnaast kunnen bezoekers onder begeleiding van archeologen zelf meewerken aan het opgraven van muurresten van het oude Hospitaal en kunnen de kinderen met een metaaldetector op zoek gaan naar verborgen schatten.

Natuurlijk is er gelegenheid om in bijpassende sfeer te genieten van een broodje of kopje soep uit de grote ketel. Ook wordt tijdens de rondleiding water uitgedeeld om het hoofd koel te houden. Kortom, een dagje unieke geschiedenis beleven in de Ommerschans. De Ontdekdag is gratis toegankelijk en wordt komende zaterdag gehouden van 10.00 tot 15.00 uur. Het verzamelpunt is aan de Balkerweg 72 in Vinkenbuurt. De laatste groep vertrekt rond 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.deommerschans.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.