Home / archiefcentraal / kijk op vechtdal monumenten visitekaartje

kijk op vechtdal monumenten visitekaartje

Een organisatie die van grote toegevoegde waarde voor de monumenten is, is de monumentenwacht. Zij inspecteert in opdracht van de eigenaren van deze monumenten hun gebouw. Vaak gebeurt dit middels een abonnement. Tijdens de inspectie worden direct kleine gebreken verholpen en wordt een uitvoerig rapport opgemaakt over de onderhoudstoestand van het gebouw, met als doel dat deze gebouwen nog vele jaren mee kunnen. Wij, als gemeente Dalfsen, zijn blij dat het kantoor van de Regionale monumentenwacht (Overijssel en Flevoland) gevestigd is in Dalfsen en wel in een bijgebouw van het landgoed Den Berg aan de Heinoseweg. Passender kan niet.

Wij, als college, proberen ook nieuwe monumenten uit onze gemeente toe te voegen aan de reeds bestaande lijst. Zoals bijvoorbeeld: De Nieuwe Burcht in Nieuwleusen, het Waterfront in Dalfsen en het nieuwe bouwplan nabij de Driepuntsbrug in Lemelerveld waar de oude suikerfabriek als inspiratiebron heeft gediend. Onze monumenten zijn van grote waarde in ons prachtige gedifferentieerde landschap en trekken jaarlijks vele toeristen naar het Vechtdal. Ook andere bezoekers, die om wat voor reden dan ook onze gemeente bezoeken, zijn verrast door wat ze hier aantreffen. Het is ook een reden voor mensen om zich met hun gezin te vestigen binnen de grenzen van onze mooie gemeente Dalfsen.

Laten we daarom met zorg omgaan met onze bestaande en de nog te creëren en/of nieuwe monumenten, zodat zij blijvend als visitekaartje kunnen fungeren.

Klaas Agricola

Wethouder

Twitter: @klaasagricola

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.