kieftenbeld in race maatschappelijk speler

Maikel Kieftenbeld is wederom genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie’. De speler van FC Groningen, komend seizoen waarschijnlijk Birmingham City, gaat in de verkiezing zelfs aan kop met zestig procent van de stemmen. De Lemelervelder neemt het op tegen Jeroen Zoet (PSV) en Jordan Botaka (Excelsior).

Binnen een betaald voetbalorganisatie is het gebruikelijk dat spelers zich, naast trainingen en wedstrijden, geregeld inzetten voor sponsoractiviteiten, contact met supporters en maatschappelijke activiteiten. “Ik vind het een onderdeel van mijn beroep als profvoetballer,” vertelt Kieftenbeld op de website website Maatschappelijk Speler van het Jaar. “Ik zie het ook niet als extra belasting. Integendeel zelfs. Het is iets waar ik zelfs veel energie van krijg.”

De binding met zijn geboortedorp is er bij Kieftenbeld nog steeds. “Als ik gevraagd word om ergens bij te zijn zoals schoolvoetbal, een prijsuitreiking of iets dergelijks dan probeer ik het altijd te regelen. Ik weet uit ervaring hoeveel indruk het maakt als er een ‘bekende voetballer’ ergens langskomt. Het is voor mij een kleine moeite en ik kan er kinderen een groot plezier mee doen.”

De winnaar van de titel Maatschappelijk Speler Eredivisie krijg 50.000 euro voro een project. Voor Kieftenbeld is dat het project Kids United, een voetbalteam voor kinderen met een beperking. Naast Kids United brengt hij ook geregeld een bezoek aan andere instanties en evenementen, zoals ziekenhuizen in Groningen, het jaarlijkse voetbalkamp, de jaarlijkse G-voetbaldag en laat hij zijn gezicht zien bij de jeugdafdeling van de club. Buiten de club heeft hij zich het afgelopen halfjaar ook ingezet voor Humanitas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.