jeugdsportfonds dalfsen krijgt vervolg

Ook na 2015 blijft het Jeugdsportfonds Dalfsen bestaan. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend. Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat ieder kind in de gemeente Dalfsen kan sporten, ook voor gezinnen die dit niet uit eigen zak kunnen betalen.

Op 1 juli 2013 startte het Jeugdsportfonds Dalfsen en dat blijkt zeer succesvol te zijn. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) dat gebruik maakt van het Jeugdsportfonds is gegroeid van 15 in 2013 naar 73 in 2014. De verwachting is dat dit aantal in 2015 toeneemt tot 100 kinderen.

Reden genoeg voor de gemeente Dalfsen om deelname aan het Jeugdsportfonds voor een periode van drie jaar te verlengen. Waardering voor de ambassadeurs is hierbij op zijn plaats. Op verschillende manieren brengen zij het Jeugdsportfonds onder de aandacht en zetten zij acties in gang.

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’ is de slogan van het Jeugdsportfonds. Maar helaas is het in de gemeente Dalfsen niet voor ieder gezin financieel haalbaar om de contributie voor een vereniging te betalen. Daarom betaalt het fonds de contributie en eventuele sportattributen voor deze kinderen tot een maximum van € 225,- per kind per jaar.

De eerder genoemde groei bevestigt dat het Jeugdsportfonds een toegevoegde waarde heeft. Met behulp van het Jeugdsportfonds Dalfsen komt sport voor ieder kind in de gemeente binnen bereik. Zo krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen in de sport, een kans die iedereen moet krijgen.

Aanvragen via tussenpersonen

Een ouder of een sportvereniging kan zelf geen aanvraag indienen. Het indienen van aanvragen kan alleen via een, door het Jeugdsportfonds erkende, tussenpersonen. Dit zijn professionals die betrokken zijn bij scholing, opvoeding en begeleiding van gezinnen en kinderen. De consulent van het Jeugdsportfonds beoordeelt vervolgens de aanvraag en bepaalt of iemand in aanmerking komt voor een bijdrage of vergoeding van de kosten. Als een aanvraag is toegekend, vindt rechtstreekse betaling aan de vereniging en/of de sportwinkel plaats.

Ondertekening voortzetting

Na de zomervakantie bekrachtigen de heren Beugelink, voorzitter van Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds Overijssel en wethouder Maurits von Martels van de gemeente Dalfsen de voortzetting van het Jeugdsportfonds door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

De gemeente Dalfsen laat weten trots te zijn op de ambassadeurs van het Jeugdsportfonds. Erik Busscher, René Eijkelkamp, Barry Veneman, Erben Wennemars, Maikel Kieftenbeld en Manon Flier zetten zich belangeloos in om het fonds meer bekendheid te geven. Met als doel meer kinderen uit de gemeente Dalfsen te laten deelnemen aan sportactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.