het circus komt naar ommen

Het circus komt deze zomer naar Ommen. In de laatste week van de zomervakantie, van 10 tot en met 14 augustus, wordt voor de veertigste keer de spelweek in Ommen georganiseerd. Het thema waar het de hele week om draait is ‘Circus’.

Naast de door de kinderen gemaakt hutten, komt op het spelweekveld een echte circustent, waar de kinderen het echte circusgevoel kunnen krijgen. Met een compleet aangepast programma is deze week anders dan de voorgaande 39 spelweken. De bosspelen worden eenmalig verplaatst naar de maandagmiddag en de vossenjacht naar de donderdagmiddag, terwijl op de dinsdag- en vrijdagmorgen met de kinderen wordt geoefend om een echte circusvoorstelling te maken.

Circus Taadaa komt hiervoor de kinderen twee dagen trainen, waarna zij op de vrijdagmiddag een voorstelling geven. Natuurlijk ontbreekt ook de gezellige woensdagavond niet. Hier kunnen de kinderen spulletjes verkopen bij hun hut, terwijl ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, neven en nichten of andere vrienden en bekenden rondkijken wat de kinderen allemaal gemaakt hebben. Natuurlijk kunnen bezoekers ook de circusartiest in zichzelf naar boven laten komen, door te laten zien wat ze in hun mars hebben in de piste van de circustent.

Inmiddels is de voorverkoop gestart. Bij de klantenservice van de AH in Ommen zijn de weekkaarten te koop van €12.50 er stuk. Aan de kassa tijdens de spelweek kosten de weekkaarten €15.00, tevens zijn er dan dagkaarten te koop. Om alle activiteiten in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar leiding voor de kinderen en ouders die op de dinsdag en vrijdag willen helpen met de workshops.

Kijk voor het complete programma, meer informatie of opgave op www.spelweek-ommen.nl. Wie als ouder één of meerdere dagen wil helpen, kan een mail sturen naar naar info@spelweek-ommen.nl.