Home / archiefcentraal / harry soepenberg schildert het vechtdal

harry soepenberg schildert het vechtdal

In de zomerperiode exposeert Harry Soepenberg op Hof der Wonderen in Marle. Een aantal schilderijen van Harry gaan over het landschap in het Vechtdal.

Harry komt uit Den Ham kent het Overijsselse en Drentse landschap als zijn broekzak. Voor zijn werk brengt hij veel tijd door in de natuur. Wat hij overdag ziet, verwerkt hij ‘s avonds op paneel of doek. Licht, kleur en sfeer van de rivierdalen legt hij vast. Zeer herkenbaar, maar alles behalve fotografisch. Het gaat om de impressie van wat Harry zelf boeit. Zijn liefde voor het landschap straalt dan ook van het werk af.

Het Regge- en Vechtdal, de Reest en de Drentsche Aa, de Archemerberg, ruwe landschappen die nooit af zijn, maar zich nog dagelijks ontwikkelen, vragen om een snelle, bijna schetsmatige benadering waarbij sfeer belangrijker is dan detail. Gepolijst is het nooit. Een schilderij van Harry Soepenberg is als een wandeling door het gebied zelf.

Galeriehouder Jan Verhoek woont en werkt op Hof der Wonderen. De expositie is in principe geopend als er iemand op het erf aanwezig is, maar zeker in de vakantieperiode is een telefoontje naar 06-20910091 vooraf aan te bevelen. Zo voorkom je teleurstelling.

Hof der Wonderen is gevestigd aan de Piksenweg 42 in Marle, midden tussen de weilanden. Alleen deze locatie al maakt een bezoek meer dan de moeite waard.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.