Home / archiefcentraal / engelen kijken in gemeentehuis dalfsen

engelen kijken in gemeentehuis dalfsen

Bernadette Tulling exposeert haar engelenserie van vrijdag 3 juli tot en met woensdag 25 augustus in het gemeentehuis van Dalfsen. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Bernadette woont in Raalte, is geboren in Deventer en opgegroeid in Twello. Een groot deel van haar jeugd bracht ze kleurend en tekenend door. Op haar 21e verdween het tekenen/schilderen naar de

achtergrond. In 2003 heeft ze de draad weer opgepakt door een cursus tekenen en schilderen te volgen bij de Landstede in Raalte.

Ze bekwaamde zich in het schilderen met acryl. Dat begon met het naschilderen van inspirerende voorbeelden en vervolgens ging Bernadette, na vier jaar Landstede, een nieuwe uitdaging aan bij de Kunstkring in Raalte. Hier heeft ze veel geleerd, voornamelijk meer vanuit haarzelf werken. Het abstracte werken kreeg meer haar aandacht, waardoor de creativiteit begon te stromen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Bernadette begon toch weer met exact schilderen. Nu bepaalt haar stemming of gevoel hoe zij zich wil uiten. Abstract, realistisch of een mix daarvan.

“Ik speelde al heel lang met het idee om een engelenserie te maken, en die is er nu eindelijk gekomen”, vertelt Bernadette. “Aanleiding is mijn interesse in engelen, mede door een engelenervaring die ik heb gehad. In eerste instantie dacht ik: ‘Ik maak er een paar’, maar al schilderend kwam ik in een flow. De engelen kwamen als het ware zo aanvliegen. Het ging allemaal zeer voorspoedig, ik voelde mij gedragen en voor ik het wist had ik er twaalf.”

En dus vonden Bernadette en de gemeente Dalfsen het tijd voor een expositie. De werken zijn komende zomer te zien in het gemeentehuis van Dalfsen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.