e colibacterie oorzaak zieke kinderen

De E. Colibacterie is de veroorzaker van zieke kinderen in Nieuwleusen. Vorige week werd een aantal kinderen ziek naar gezwommen te hebben in een bergingsvijver in de wijk Westerbouwlanden. Waterlaboratorium Aqualysis stelde een onderzoek in.

“Uit het onderzoek blijkt dat het water in de bergingsvijver een verhoogde concentratie E. Coli heeft”, laat de gemeente Dalfsen weten. “De E. colibacterie is meestal een onschuldige darmbewoner bij de mens en is altijd aanwezig in natuurwater. Ook bij officiële zwemwaterlocaties. Misselijkheid, braken, koorts en diarree kunnen optreden na het inslikken van water. De verschijnselen duren over het algemeen enkele dagen tot hooguit een week.”

Een bergingsvijver wordt gebruikt om bij veel neerslag water op te vangen. Ook kan bij hevige regenval verdund rioolwater overgestort worden op het natuurwater. Op vrijdag 3 juli is dit ook voorgekomen.

De gemeente raadt aan om alleen te zwemmen in officieel aangewezen zwemwaterlocaties. “Daar wordt de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten houden. Officiële zwemwaterlocaties worden regelmatig gecontroleerd op bijvoorbeeld blauwalg en de E. colibacterie.”

Kijk op www.zwemwater.nl voor een overzicht van de officiële zwemwaterlocaties en de meest actuele informatie per locatie. Er is ook een zwemwaterapp voor Android en iOS/Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.