Home / archiefcentraal / deur gaat open bij de molenaar

deur gaat open bij de molenaar

Dit jaar viert de ‘Stichting Ommer Molens’ dat het zich twintig jaar inzet voor het beheer en onderhoud van de Ommer molens. Aanleiding om de dag feestelijk aan te kleden met onder andere muziek van het Flaters Pretorkest. De Besthmenermolen vormt deze dag het centrum van de activiteiten, met onder meer demonstraties van oude ambachten. Een antieke dorsmachine is aan het werk, er wordt brood gebakken in een houtoven en er zijn pannenkoeken. Verder is er draaiorgelmuziek en een kleine markt met springkussen voor de jeugd maakt de Ommer molendag compleet.

In de Besthmenermolen is ook de foto-expositie te zien van de mooiste Ommer molen, waarvoor bijna dertig inzendingen zijn binnen gekomen. De jubilerende Stichting Ommer Molens heeft als doel de molens in goede staat te houden en zoveel mogelijk draagvlak te creëren. Door goed onderhoud en tijdige restauratie staan alle vijf molens er tiptop bij.

Voor alle molens geldt dat er molengidsen en molenaars actief zijn en dat kunnen er altijd meer worden. De Ommer Molendag op 1 augustus is dan ook bij uitstek geschikt om een kijkje achter de schermen te nemen en wie weet om zich als vrijwilliger op te geven. Het Streekmuseum in molen Den Oordt is deze dag eveneens gratis toegankelijk en ook daar worden activiteiten gehouden met onder andere een springkussen voor de jeugd.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.