Home / archiefcentraal / de stuwzangers zongen in de hitte

de stuwzangers zongen in de hitte

Afgelopen zaterdag was het bloedheet tijdens Vilsteren Bruist. Desondanks klonk even na half tien het Stuwzangerslied voor de kerk en bracht het koor rond half vier de laatste sessie tot een goed einde. “Veel respect natuurlijk voor dit koor om met dergelijke temperaturen toch op te treden. En dat nog wel viermaal!”, aldus dirigent Flip Jonkman.

Na het Stuwzangerslied klonk ‘The Rose of Allendale’. Een prachtige shanty. Bij het laatste optreden hadden wel enkele leden afgehaakt. Maar de spirit van de Stuwzangers zat er nog behoorlijk in. Er werd een topprestatie geleverd.

De aanwezigen genoten zichtbaar onder toch extreme hoge temperaturen. Dat de Stuwzangers veel volgers hebben bleek ook weer tijdens Vilsteren bruist. En hoe warm het was? “Vijf glazen appelsap na het laatste optreden en de gehele dag niet naar het toilet”, aldus de dirigent, die daarmee duidelijk maakt hoeveel vocht je verliest op een dergelijke dag. Het advies is dan ook om veel drinken. En dat heeft men in Vilsteren en omgeving goed begrepen.

Komende zondagmiddag zingt het koor ‘de Stuwzangers’ op het terras bij Het Boskamp aan de Sterrenbosweg 2 tussen Heino en Dalfsen. Het optreden begint om 14.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.