Home / archiefcentraal / dalfser wandelaar vierdaagse was zwaarder

dalfser wandelaar vierdaagse was zwaarder

Aan de Nijmeegse Vierdaagse deed dit jaar ook weer een aantal Dalfsenaren mee. Een van hen was Wim Duteweerd. Hij haalde met zijn groep geld op voor stichting ALS en stuurde ons het volgende verslag:

“Ik vond Nijmegen dit jaar zwaarder dan andere jaren. De eerste dag had ik al blaren, in voorgaande jaren kwamen deze pas op dag drie of vier. Dit was wel een tegenvaller, maar de blaren zijn netjes verzorgd. Naar mate het eindpunt naderde ging het steeds beter. De sfeer was bijzonder goed.

Alleen de eerste dag hebben we een klein buitje gehad, dit alleen voor de vroege starters. Het enthousiasme lange de kant werkt zeer positief. Een van de lopers uit onze groep was de uitdaging aan gegaan om per dag 50 kilometer te lopen zonder te trainen. Harrie heeft dit gehaald en we zijn bijzonder trots op hem. Een groot aantal vrienden hadden erop gegokt dat hij ergens uit zou vallen, dit was voor hem een extra stimulans om door te zetten.

Langs het parkoers stond elke dag een tentje van ALS. Natuurlijk ter promotie van de ALS stichting, maar ook ter ondersteuning van de lopers voor ALS. Dit hebben wij als erg plezierig ervaren. De laatste dag stonden de vrijwilligers van ALS bij de Mac Donalds in Malden. Dit was ongeveer vijf kilometer voor de finish. Bij aankomst van de laatste loper van onze groep zijn we gezamenlijk met de vrijwilligers van het promotieteam opgelopen naar het eindpunt. Een zeer bijzondere ervaring.

Met deze wandeltocht hebben we toch een aardig bedrag bij elkaar gelopen. Er was geen streefbedrag vast gesteld, maar tot nu toe zijn we erg tevreden. Ook weten we dat er nog een paar toezeggingen zijn gedaan. Het eindbedrag gaan we zondag 27 december kenbaar maken. Dan gaan we met de hele groep naar het Glazen Huis in Gramsbergen om het bedrag aan te bieden. Daar worden dan de shirts nog geveild waarin we gelopen hebben. Die opbrengst komt er dan nog bij.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.