dalfser scouts gaan naar japan

Zeven scouts uit Dalfsen vertrekken op maandag 20 en dinsdag 21 juli naar Japan voor de Wereld Jamboree. Dit doen zij samen met ruim duizend andere scouts uit Nederland. De Wereld Jamboree is het grootste internationale scoutingkamp ter wereld, ruim 30.000 scouts uit 150 verschillende landen komen er samen.

De Dalfser scouts gaan na een voorbereiding van twee jaar eindelijk beginnen aan de ‘once in a lifetime’ reis. Ze hebben zelf met allerlei acties duizenden euro’s bij elkaar gespaard om de reis te bekostigen. De scouts hebben zich goed voorbereid op deze reis en kunnen niet wachten om daadwerkelijk te vertrekken.

In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. Dit jaar organiseert Japan de Wereld Jamboree van 28 juli t/m 8 augustus 2015. Tijdens een Wereld Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit het tot een onvergetelijke ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.