concours hoonhorst herpakt zich op zondag

Het Concours Hippique, zaterdag na enige tijd stilgelegd wegens het slechte weer, kon zondag gewoon door gaan. Het klaarde flink op en alle deelnemers konden weer starten.

Zondagochtend vroeg waren alweer vele leden en vrijwilligers actief om te zorgen dat het terrein er weer goed bij kwam te liggen. De organisatie stelde zich flexibel op door ruiters en amazones die zaterdag niet meer konden starten – alsnog de kans te geven om op zondag te starten.

De zondag was een dag met wederom mooie sport. De Bergruiters sleepten een aantal prijzen in de wacht. Jan Vreeswijjk behaalde een vierde prijs in de B dressuur en Jan Diepman won diverse prijzen in het springen, met als hoogtepunt de winst in het Z springen met zijn paard Verity.

Zaterdag

Een dag eerder kwamen de ponyruiters aan de start in de dressuur en het springen. Het was een sportief en gezellig gebeuren voor de deelnemers, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden die kwamen kijken. In het B springen was ging de negende prijs voor Ruth Schilder en haar pony Big Star van De Bergruiters.

Ook andere kinderen van de omliggende verenigingen sleepten diverse prijzen in de wacht. Vanaf ongeveer 15.00 uur kwamen de paardencombinaties aan de start, maar rond half 5 gooide het weer roet in het eten. De wedstrijd werd stilgelegd, en later afgelast.

Het was de 79e keer dat De Bergruiters een concours organiseerden. Met name op zondag trokken veel mensen uit het dorp en de omgeving naar het concours, waar het als vanouds weer een trefpunt van gezelligheid was. Ook de kinderen vermaakten zich opperbest in de zandbak en op het springkussen. Volledige uitslagen zijn te vinden op www.wedstrijdplatform.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.