Home / archiefcentraal / check huis van vakantieganger op stormschade

check huis van vakantieganger op stormschade

Vrienden, familie of buren wordt geadviseerd een kijkje te nemen bij de woning van bekenden die op vakantie zijn. Dat advies kwam zondag van het Verbond van Verzekeraars.

De zomerstorm van zaterdag heeft mogelijk schade aangericht. “Laat iemand die de sleutel heeft langsgaan om de tuin en het dak te inspecteren”, zegt een woordvoerder tegenover Nu.nl. “Is er schade dan wordt die alleen maar groter als er niets mee gebeurt. Het kan daarnaast ook tot onveilige situaties leiden.”

Volgens de woordvoerder is er op z’n vroegst op maandag iets te zeggen over de financiële schade van de zomerstorm. “Dat is op dit moment nog met geen mogelijkheid te zeggen. Maandag gaan de verzekeringskantoren open en komen de eerste claimprognoses binnen.”

Reisverzekering

Er wordt een ander type schade verwacht omdat zomerstormen amper voorkomen. Zo zullen ook kapotte tenten en caravans en andere schade van vakantiegangers gemeld worden.

Die mensen zullen een beroep doen op hun reisverzekering in plaats van de inboedelverzekering. “Die schade wordt heus wel vergoed. Mensen hebben een verzekering voor dit soort onverwachte schade”, zegt de woordvoerder.

Stormschade aan auto’s zal waarschijnlijk in de meeste gevallen worden gedekt door de verzekering. “Officieel moet er sprake zijn van windkracht 9, maar ook als de schade is ontstaan bij windkracht 7 zal iemand met een verzekering met beperkt casco zijn of haar schade gewoon vergoed krijgen.”

Door: Nu.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.