Home / archiefcentraal / cda stelt vragen over trapveldje dalfsen

cda stelt vragen over trapveldje dalfsen

CDA Dalfsen stelt vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders over het gesloten voetbalveldje. Het trapveldje bij Basisschool De Polhaar in Dalfsen was vorige week ineens gesloten. Kinderen konden er niet voetballen en bordjes waarschuwden voor cameratoezicht. Burgemeester Han Noten wist van niets en liet de borden al snel weer verwijderen.
Het CDA stuurde de volgende brief naar het college:

“De CDA-fractie heeft vernomen dat het trapveldje bij Basisschool de Polhaar is gesloten buiten schooltijd. De sluiting heeft in het dorp Dalfsen tot de nodige verbazing en onrust geleid, zo blijkt onder meer uit de berichten die naar aanleiding van de sluiting zijn gepubliceerd in lokale en regionale media.

Het CDA hecht veel waarde aan het stimuleren van sport en beweging onder de jeugd. Met sport en beweging zorgen we er niet alleen voor dat onze kinderen gezond en vitaal blijven, het draagt ook bij aan de onderlinge verbondenheid en de dynamiek in een wijk.

Naar aanleiding van het genomen besluit heeft de CDA-fractie een aantal vragen.

1. In de media lijkt de burgemeester afstand te nemen van het genomen besluit. Hoe is het besluit om het trapveldje te sluiten tot stand gekomen en welke afwegingen liggen aan dit besluit ten grondslag?

2. Hoe groot zijn de gemaakte kosten die gemoeid zijn gegaan met de getroffen maatregelen?

3. Het speelveld is aangelegd met de intentie deze te laten gebruiken door kinderen uit de omgeving. Hoe strookt de sluiting van het veld (buiten schooltijd) met dit uitgangspunt?

4. Heeft er rond de sluiting van het trapveldje overleg overleg plaatsgevonden met de aanwonenden, school en/of gebruikers? Zo ja, wat heeft dit opgeleverd?

5. Is het college bereid het genomen besluit te heroverwegen en in gezamenlijkheid met gebruikers alsmede aanwonenden te komen tot een duurzame oplossing? Zo ja, op welke termijn verwacht het college tot een dergelijke oplossing te komen?

Roel Kouwen

CDA-fractie Dalfsen”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.