Home / archiefcentraal / bos bedden loopgroep loopt er wat vanaf

bos bedden loopgroep loopt er wat vanaf

De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG’85 hebben er afgelopen week aardig wat vanaf gelopen. Zelf op vakantie op Texel deed een lid mee aan een wedstrijd. We kregen het volgende verslag opgestuurd:

In Steenwijk organiseerde Atletiekvereniging Start ’78 de Loperscompany Loopavond op de baan. Roelof Sondaar nam deel aan de wedstrijd over 1 mijl. Hij liep de 1.609 meter in 6.14.71 minuten.

Tijdens zijn vakantie op Texel nam Klaas Compagner deel aan de Bos en Duin Zomercross. Het gevarieerde parcours gaat onder meer door het Dennenbos nabij Westerslag waar een pittig heuveltje de deelnemers op de proef stelde. Bij de wedstrijd over 8,3 km werd hij tweede met een tijd van 35.38 minuten. Later die week nam hij op Texel deel aan de Krimstrandloop. Het was een zwaar strand bij paal 28. Bijna hoog water en een fikse wind uit het zuidwesten, wat betekende dat de laatste 2 km pal tegen wind in gelopen moesten worden. Ook was er flink wat zeedamp, zodat de omstandigheden verre van ideaal waren. Klaas Compagner nam deel aan de wedstrijd over 8 km. Met een tijd van 35.56 minuten werd hij vierde.

In Diever wordt elke dinsdagavond in juli en augustus de Brinkloop georganiseerd. Bij de tweede Brinkloop van dit jaar liep Jeanette Mussche de 10 km. Met een tijd van 52.05 minuten was zij de vierde vrouw op deze afstand. Op de 5 km zette Bennie Akkerman een tijd neer van 19.21 minuten. Jan Boessenkool liep 24.11, Gerda Akkerman 24.25 en Gert-Jan Ubels 26.44 minuten.

In Emst werd de Veluwse Bron Run georganiseerd met start en finish bij de gelijknamige sauna. Erwin Kreule nam deel aan de wedstrijd over 6 kilometer en werd met een tijd van 26.16 minuten vijfde.

Bij de Midzomeravond Marathon in Diever kunnen de deelnemers kiezen uit de afstanden 10,2 km, 20 km, 30 km of 42,195 km. Het prachtige, glooiende parcours door het Drents Fries Wold, vooral bestaande uit asfalt- en schelpenpaden, kent een paar pittige heuveltjes en ook was het aardig warm. Harm Dunnink liep de wedstrijd over 20 km en finishte na 1.38.27. De overige aanwezige AG’ers liepen de wedstrijd over 10,2 km. Albert Mussche liep 39.19 minuten, Bennie Akkerman 40.49, Gea Brink 53.00, Helma Bloemert 59.56 en Mieke Sellis 1.00.34.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.