boerendag bissingh veel meer dan veekeuring

“Wat er allemaal te doen is? Heel veel!”, zegt Dick van der Horst, een van de tien leden van de commissie die de organisatie van de Boerendag voor haar rekening neemt. “Allereerst is er natuurlijk de fietstocht. Vorig jaar deden ongeveer tweeduizend fietsers mee. Ook dit jaar hebben we weer een mooie route uitgestippeld. De start is deze keer vanaf een andere plek, namelijk vanaf het Vrijthof. Dit is vooral voor een goede doorstroming.” De route gaat richting Vilsteren en Varsen. Heel wat landbouwgerelateerde bedrijven openen hun deuren voor het publiek en dat zorgt voor volop variatie in de bedrijven. Onderweg is voldoende gelegenheid voor een natje en een droogje. Starten kan tussen 9.00 en 11.30 uur.

Keuring

Ondertussen wordt op het Vrijthof alles al klaargemaakt voor de koeien- en kalverkeuring. De weken voorafgaande aan deze boerendag zijn er al voorverkiezingen geweest bij de veehouders thuis om te zien welke koe of kalf mee mag naar de keuring. De kalfjes worden goed voorbereid op de keuring. Ze worden al weken voor deze grote dag vertroeteld door de kinderen en moeten leren mooi te stappen. Ook de koeien krijgen een extra douche en worden mooi gekapt, zodat ze er tiptop voor staan op de dag van de keuring. Ze worden door een professionele jury beoordeeld, maar ook het publiek mag een stem uitbrengen op haar favoriet. De keuring begint rond 12.00 uur op het Vrijthof.

Boerenmarkt

Rondom de Hervormde kerk is op dat moment een boerenmarkt met allerlei kramen. Er is veel te zien en natuurlijk ook te koop. De markt begint om 10.00 uur. Tot slot zijn op het Marktplein allerlei activiteiten, zoals knuffelen met allerlei kleinvee, er wordt geschminkt, er kan een ritje gemaakt worden op een paardenrug, er kan een rit gemaakt worden met een huifkar, er staan heel veel oldtimers (tractoren) die je kunt bewonderen, er kan meegedaan worden aan skelterslep en nog zoveel meer. De muziekband Meppeler Muiters zorgt weer voor de muzikale noot. “De activiteiten op het marktplein noemen we ook wel het ‘Goede doelen plein’, omdat we daar geld inzamelen om op eens met mensen met een beperking een dag ‘de boer op’ te gaan. Kom vooral kijken en genieten van alles wat er te zien is. Wij als organisatie genieten nu al.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.