Home / archiefcentraal / blauwe bogen dagen vrijdag van start

blauwe bogen dagen vrijdag van start

Dalfsen staat de komende vier vrijdagen in het teken van de Blauwe Bogen Dagen. Braderieën, markten en allerlei activiteiten laten het dorp bruisen. Vergeleken met voorgaande jaren wordt het allemaal groter aangepakt en interactie met het publiek zal veel belangrijker worden. Elke vrijdag krijgt een apart thema, te beginnen met ‘hobby en vrije tijd’.

De bekende rommelmarkt voor de jeugd vindt dit jaar niet plaats rondom de Grote Kerk, legt Chris Brandsema, voorzitter van de ondernemersvereniging Dalfsen, uit. “Die verplaatsen we naar de Molenstraat, beter bekend als het Koffiesteegje. Daar kunnen de kinderen tot voorbij Dwars hun spulletjes verkopen.” Een standplaats op de kinderrommelmarkt kost vijf euro en de kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Primera.

Het gedeelte rondom de Grote Kerk blijft natuurlijk niet leeg. Daar komen de thema’s dit jaar echt tot leven. Elke vrijdag krijgt weer een eigen thema, maar nu met meer interactie. Zo is er komende vrijdag de ruimte voor bijvoorbeeld campings om te laten zien wat ze in huis hebben. Ze mogen er gratis staan, maar wel op voorwaarde dat het publiek mee kan doen. Er moet interactie zijn.

De weersverwachtingen voor vrijdag zien er goed uit. Brandsema: “Het wordt een mooie zomerdag, maar ook niet te warm. Perfect om een bezoekje te brengen aan de Blauwe Bogen Dagen.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.