bijen bekijken in nieuwleusen

Verse honing proeven, de bijenkoningin bekijken of een demonstratie honing slingeren bijwonen. Het kan allemaal op zaterdag 11 juli. Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en omstreken doet die dag van 10.00 tot 16.00 uur mee met de Open Imkerijdag 2015. Bezoekers zijn van harte welkom in de bijenstal aan de Meeleweg 74 in Nieuwleusen.

Wat is er zoal te beleven? Bijen houden is veel meer dan het onderbrengen en verzorgen van een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast. Het gaat ook om het slingeren van de gewonnen honing, het voorkomen of vangen van zwermen, en inspelen op het weer en de natuur. Tijdens de Open Imkerijdag zien de bezoekers dit allemaal van dichtbij. Ook vertellen enthousiaste imkers over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren zij wat er komt kijken bij hun hobby.

Ieder uur worden demonstraties honing slingeren gegeven. Kom ook gerust kijken naar de bijenstand en bestudeer de bijen van dichtbij in een volledig transparante observatiekast. Op deze speciale dag wil de Bijenhoudersvereniging mensen op een leuke en gezellige manier kennis laten maken met hun interessante hobby. Vers gewonnen honing is te proeven, een bijenvolk te bekijken en misschien laat de bijenkoningin zich ook wel zien.

De honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en vertellen wat geschikte bloemen zijn en waarom.

De Open Imkerijdag in 2014 was een groot succes. Meer dan honderd belangstellenden, jong en oud, brachten een bezoek aan de bijenstal. Dat resulteerde in een aanwas van negen nieuwe, enthousiaste imkers. De Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen hoopt dit jaar op net zo’n succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.