authentieke rijtuigendag hardenberg

Op zaterdag 18 juli organiseert menvereniging Het Aangespannen Recreatie Paard uit Hardenberg met ondersteuning van de RABO bank en Promotie Hardenberg de jaarlijkse Authentieke Rijtuigendag. De organisatie verwacht ongeveer dertig aanspanningen die een schitterende tocht gaan maken door Hardenberg en in de omgeving.

De deelnemers spannen dit keer aan op het terrein van de Zwieseborg aan de Hardenbergerweg 23 in Hardenberg. Reden hiervoor is, dat de tocht dit jaar richting Gramsbergen en Ane gaat. Uiteraard vindt het defilé ‘s middags gewoon plaats op de markt in Hardenberg.

Vanaf 07.30 uur worden de deelnemers verwacht bij de Zwieseborg, waar zij hun rijtuigen gereed maken voor de tocht. Voorafgaand aan de tocht, die rond 10.00 uur van start gaat, wordt een aantal van de aanspanningen gejureerd. Uiteraard is publiek van harte welkom om te komen kijken. ’s Middags is de finish met aansluitend de prijsuitreiking ook weer bij de Zwieseborg.

De middagpauze wordt gehouden bij de Anermolen, waar het publiek de gelegenheid heeft de aanspanningen goed te bekijken en eventueel een praatje te maken met de koetsiers en hun passagiers.

Hieronder de route aan die gereden wordt:

Ochtendroute, vanaf 10.00 uur:

Vanaf parkeerplaats Zwieseborg LA, Hardenbergerweg RA, Schooldijk LA, Burgerkamp LA, Kerkenkastweg RA, Rondweg LA, Lamberstdijk LA, Doorbraaakweg LA, Coevorderweg RA, De Ooostermaat RA, Stationstraat RA, Stationstraat (gaat over in Meiboomsplein), Meiboomsplein (gaat over in Voorstraat), Voorstraat RA, De Anerdijk (gaat over in de Vaart), De Vaart RA, Anerveenseweg LA, De Veldkamp RA, Berkterondweg RA, Slagenweg RA, Anerveenseweg RA.

Lunchpauze bij de Aner molen ca. 12.00 uur.

Middagroute:

Vanaf de Anermolen RA, Anerveenseweg (viersprong oversteken), De Steeghe LA (rechts aanhouden), Tilster RA, Schuldinksteeg LA, Engeland LA, Korreldijk RA, Randweg (gaat over in Hofsteeweg), Hofsteeweg LA, Eugenboersdijk (N34 oversteken), Eugenboersdijk gaat over in Kellerlaan, Kellerlaan RA, `t Holt (gaat over in Heemsermarschweg), Heemsermarschweg LA, De Brink LA, Havenweg (gaat over in Markt),

Defilé op de markt, vanaf 14.45 uur:

Defilé, Klepperplein LA, Fortuinstraat RA, Sallandsestraat LA, Bruchterweg LA, Karel Doormanlaan , Karel Doormanlaan RA, J.C.J. van Speykstraat LA, Burgemeester Schuitestraat RA, Lage gaardenstraat RA, Gramsbergerweg (gaat over in Hardenbergerweg), Hardenbergerweg LA.

Om ongeveer 15.30 uur is het tijd voor de prijsuitreiking op het terrein naast Landgoed De Zwieseborg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.