adriaan en claudia exposeren in de wheem

Op zaterdag 26 juli om 14.00 uur opent Landschap Overijssel een expositie met als thema ‘Naar Buiten’. In bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug zijn deze themawerken zowel in de gelagkamer als op de deel te bewonderen. De kunst is afkomstig van het gelegenheidsduo Adriaan Holsappel (40) en Claudia van de Leur (39), beide gepassioneerd liefhebbers van de natuur. Bij bieden is dit, weliswaar op hun eigen manier, terug te vinden in hun gemaakte werk.

Adriaan Holsappel, fotograaf uit Dalfsen

Het motto van Adriaan is ‘Als je er niet op uit gaat kom je het ook niet tegen.’ Hij is dan ook vaak voor zijn rust in de natuur te vinden. Al van kinds af aan is hij met fotografie bezig. Via een grafische opleiding kreeg hij een baan op een reclamebureau. In die tijd experimenteerde Adriaan nog met een spiegelreflexcamera, maar in 2007 ruilt hij het analoge in voor het digitale.

Via het posten van foto’s op social media en zijn eigen website wakkerde zijn interesse verder aan met als gevolg zijn eerste expositie in 2011. In deze expositie laat hij vooral natuur- en landschapsfoto’s zien die hij maakte in Overijssel.

Claudia van de Leur, kunstenaar en fotograaf uit Zwolle

Altijd in de weer met potlood, dummy en camera is typerend voor Claudia van Leur. Tekenen was altijd al haar favoriete vak en gestimuleerd door een goede tekendocent ging ze illustratie studeren aan de Kunstacademie. Een periode vol experimenten en technieken die nog steeds terug te vinden zijn in haar werk.

Toen ze in 2006 naar Zwolle verhuisde groeide haar liefde voor het Overijsselse landschap. Ook zij vindt hier haar rust en inspiratie voor haar vogelhoutjes en schilderijen. Daarnaast is ze geïnteresseerd time-lapse fotografie. Voor langere periode kiest ze een vaste plek en tijdstip waarop ze fotografeert, dit geeft een boeiend beeld van de veranderingen in de natuur tijdens de seizoenen. Een jaarproject uit 2014 bij Langenholte te Zwolle is te zien tijdens de expositie ‘ Naar Buiten’.

Gratis Fotowalk en tekenworkshop

Zowel Adriaan als Claudia wil graag het publiek betrekken bij hun passie en deze ook delen. Adriaan organiseert een Fotowalk op zaterdag 29 augustus om 11.00 uur vanaf bezoekerscentrum De Wheem. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Op 17 oktober geeft Claudia bij bezoekerscentrum De Wheem een tekenworkshop. Neem voor aanmelden en meer informatie contact op via info@cleur.nl, of kijk op www.landschapoverijssel.nl.

Bezoekercentrum De Wheem

De duo-expositie is te bekijken van 26 juli tot eind oktober. Bezoekerscentrum De Wheem is in augustus iedere dinsdag-, woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf september is het bezoekerscentrum alleen op zondagmiddag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.