aan tafel bij beeldentuin witharen

De veelzijdige Meppeler kunstenaar Hans Emmelkamp presenteert vanaf zaterdag 11 juli zijn tentoonstelling ‘Aan tafel’ in galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen. De in Groningen geboren Emmelkamp studeerde zowel aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, als aan de Academie Minerva in Groningen en exposeert vanaf 1989 in binnen- en buitenland.

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Aan Tafel’, in de galerie van meubelontwerper Louis van Vilsteren, heeft Hans Emmelkamp een keuze gemaakt uit zijn werken waarin de tafelvorm een belangrijke plaats inneemt. Het fenomeen ‘Tafel’ is voor de kunstenaar méér dan een gebruiksvoorwerp: De tafel functioneert in zijn schilderijen weliswaar als een verhoogd blad en als drager, maar eerder op een symbolische manier, dan dat dat letterlijk het geval is. Soms is het tafelblad te herkennen als ondergrond en soms is de tafel een op zichzelf staande vorm waarboven de dingen als het ware ‘zweven’.

Wat duidelijk is, dat het bij Emmelkamp niet gaat om een letterlijke afbeelding van tafels en daarbij behorende voorwerpen, eerder gaat het om de diepere betekenis. In al zijn werken wil Hans Emmelkamp graag iets duidelijk maken van een werkelijkheid , die het alledaagse overstijgt. De kunstenaar laat door zijn geabstraheerde vormgeving een wereld zien van een gesublimeerde werkelijkheid. Een poëtische en verstilde wereld, die het beste kan worden omschreven als ingetogen en vooral als harmonieus.

De expositie, die op 11 juli geopend wordt door Han Hagen uit Zuidwolde, beeldend kunstenaar en conservator van beeldenpark de Havixhorst te Schiphorst, is te zien tot en met 27 september. Dit kan gedurende de openingstijden van Galerie & Beeldentuin Witharen op donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur, maar ook op afspraak. Neem daarvoor contact op met 0523-676272 of kijk op www.atelierwitharen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.