zwembad de slag verwarmd door warmte wavin

De bouw van zwembad De Slag is officieel afgerond. Op donderdag 25 juni om 09.30 uur overhandigde de aannemer de sleutels aan de gemeente Hardenberg en is het zwembad officieel opgeleverd. Nu kan gestart worden met de inrichting van het gebouw, zodat op 6 juli voor het eerst gezwommen kan worden in het nieuwe zwembad. Naast het overhandigen van de sleutels is ook de restwarmte gekoppeld en daarmee wordt het zwembad verwarmd door de warmte van het naastgelegen bedrijf Wavin.

“De bouw van het zwembad is voortvarend en goed verlopen. Ruim een jaar geleden is aannemer BAM Utiliteitsbouw gestart met de bouw en nu staat er een eigentijds en open binnenzwembad dat aantrekkelijk is voor meerdere doelgroepen. Een prachtig eindresultaat! Ook is het zwembad een mooie aanvulling op de andere voorzieningen op de Sportboulevard. Na de zomer vindt de officiële opening van het geheel plaats,” licht wethouder Douwe Prinsse toe.

Zwembad verwarmd door naastgelegen bedrijf

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van het zwembad in Hardenberg. Verschillende duurzaamheidsmaatregelen zorgen ervoor dat het een duurzaam en energiezuinig gebouw wordt. Zo wordt het zwembad straks verwarmd door restwarmte afkomstig van het naastgelegen bedrijf Wavin.

Erik Lievers, gedeputeerde van de provincie Overijssel: “De provincie Overijssel heeft een ambitieus energieprogramma. Om onze energiedoelstelling te bereiken, zetten we onder andere in op het nuttige hergebruik van energie. We stimuleren de lokale initiatieven; we hebben inwoners, ondernemers en organisaties in Overijssel hard nodig om dergelijke kansen te signaleren en samen op te pakken. Dit restwarmte project van Wavin en de gemeente Hardenberg is zo’n kans; gesignaleerd en opgepakt door Wavin in overleg met de gemeente . Het is nu zover dat het zwembad van Hardenberg met warmte van Wavin kan worden verwarmd. Mijn complimenten voor dit resultaat.”

Modern, open en transparant zwembad

In Hardenberg is aan de Jan Weitkamplaan op de Sportboulevard een nieuw zwembad gerealiseerd. Het nieuwe zwembad is een modern, open en transparant zwembad. Veiligheid, gezondheid en toegankelijkheid (conform ITS en inclusief beleid) voor iedereen zijn belangrijk in het nieuwe zwembad. In totaal zijn er drie verschillende soorten baden gerealiseerd: een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en peuter- kleuterbad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.