Home / archiefcentraal / zomeravondconcert door vuurvogel jeugdorkest

zomeravondconcert door vuurvogel jeugdorkest

Vrijdagavond 19 juni geeft Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel uit Zwolle een zomeravondconcert in de Grote Kerk van Dalfsen. Het concert begint om 20.15 uur en de zaal is vanaf 19.45 uur open voor het publiek.

Het orkest telt 90 jonge talentvolle musici uit de wijde regio: van Apeldoorn en Hattem tot Hardenberg en Kampen. Het regionale jeugdorkest is inmiddels een veelgevraagd orkest voor concerten en begeleidingen van koren en solisten. Tot de hoogtepunten behoren de buitenlandse tournee’s naar Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje, maar ook de concerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel de Nieuwjaarsconcerten in Spiegel maakten indruk.

SuperKids

Als solist zal voor deze gelegenheid de jonge Dalfser sopraan Jorian Pruim zijn opwachting maken bij het jeugdorkest. Jorian zingt bij het Jongenskoor Dalfsen en kwam recent in de bekendheid door het bereiken van de halve finale van het programma SuperKids op RTL4.

De Vuurvogel bestaat inmiddels alweer dertien jaar. Er is in die relatief korte tijd veel werk verricht: vanuit het niets is er in Zwolle samen met de vele vrijwilligers een organisatie opgebouwd waarbinnen wekelijks zo’n 170 jongeren in verschillende orkesten en koren plezier beleven aan het samen musiceren. Naast de groei van het ledenaantal en de hoeveelheid concerten, is de kwaliteit zowel organisatorisch als muzikaal geprofessionaliseerd. Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Het concert begint vrijdag 19 juni om 20.15 uur in de Grote Kerk van Dalfsen. De entree is €10,- en voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar op de repetities van de Vuurvogel op dinsdagavond of aan de zaal.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.