Home / archiefcentraal / zeer succesvol weekend voor aco atleten

zeer succesvol weekend voor aco atleten

De atleten van Atletiek Club Ommen kenden een zeer succesvol weekend. Tijdens wedstrijden in Hengelo, Haaksbergen en Breda regende het topprestaties. In totaal waren de ACO-leden goed voor 10 medailles, 2 clubrecords en 26 PR’s.

Hengelo stond afgelopen donderdag in het teken van een instuif, georganiseerd door atletiekverenigingen MPM en LAAC. In het Fanny Blankers-Koen Stadion was Jari Kouwen goed op dreef. Op het onderdeel kogelstoten gooide hij 10.77 meter, goed voor de eerste plaats, een PR en een clubrecord. Ook bij het polsstokhoogspringen pakte Jari de eerste plaats door over een hoogte van 3.00 meter te springen. Bij het discuswerpen werd Ilona Hogenkamp derde met 17.12 meter.

Haaksbergen

Tijdens de tweede medaillewedstrijd, zaterdag in Haaksbergen, waren 19 leden van de ACO vertegenwoordigd. Pupil-C Wessel Koekkoek scoorde een tweede plaats bij het balwerpen met worp van 20.29 meter. Bij de 600 meter verbeterde hij zelfs het clubrecord in 2.18.17. Janneke Meinen (pupil-B) werd derde op haar 40 meter sprint in een snelle 7.21 en eerste bij het hoogspringen met 1.00 meter.

Esra Nijzing (pupil-A) werd met een sprong van 3.50 meter knap derde bij het verspringen. Ten slotte was ook Junior-C Ingmar Bouwman in Haaksbergen dag zeer succesvol. Hij behaalde driemaal een derde plaats: op de 800m sprint in 2.34.46, bij het verspringen 4.92 meter en ook met discuswerpen: 24.20 meter.

Breda

De enige ACO-MILA-atleet, Nick Marsman, kwam uit op de 1500 meter. Zaterdag in de serie werd hij netjes vierde in 4.10.87, waarmee hij zich plaatste voor de finale. Dit werd jammer genoeg een boemelrace, een wedstrijd die in het begin langzaam wordt gelopen en in de laatste ronde ineens heel hard gaat. Helaas is dit niet echt Nick zijn ding.

Hij kwam de laatste doorkomst als tweede door, maar werd in de laatste ronde aangetikt en viel bijna. Daardoor was hij uit zijn tempo, waardoor hij niet meer meekon met de kopgroep. Nick finishte als negende in 4.11.16.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.