Home / archiefcentraal / winkels ommen mogen op zondag open

winkels ommen mogen op zondag open

De meeste winkeliers in Ommen willen zelf kunnen beslissen of zij op zon- en feestdagen de deuren openen. Dat bleek uit een recente bijeenkomst met de lokale ondernemers.

Tijdens de raadscommissie bleek dat een meerderheid van de fracties voor de verruiming van de openingstijden is. Zij zijn voorstander, omdat het voldoet aan de behoefte van de klant en ondernemer en omdat het een positieve impuls geeft aan de economie van Ommen.

Burgemeester Ahne: “We willen als gemeente de ondernemers ruimte geven om zelf te bepalen wanneer zij hun winkels openen. Zij weten tenslotte het beste wanneer de klanten hun inkopen willen doen. Daarbij willen we wel dat mensen die zondagmorgen en -avond de kerk bezoeken, dat ongestoord kunnen doen.”

.

Winkeltijdenwet

Op 1 juli 2013 is de nieuwe Winkeltijdenwet in werking getreden. In deze wet is nu geregeld dat de gemeenteraad mag beslissen om met name de winkeltijden op zon- en feestdagen in te vullen. Het voorstel om de verordening te wijzigen wordt naar verwachting nog voor het zomerreces in de gemeenteraad behandeld.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.