Home / archiefcentraal / wethouder scheele volhouden

wethouder scheele volhouden

Volhouders zijn de echte winnaars. Een motto dat goed opgaat voor SC Lemele.

Een levende voetbalclub, nu al 50 jaar lang. En laat nu juist dit seizoen het eerste elftal kampioen worden. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. In het begin leek het op rozen te gaan, met een prima start. Op het laatst dreigde het toch mis te gaan. De eindsprint was overtuigend: de beslissingswedstrijd werd gewonnen. Volhouden, dan kom je er wel.

Volhouden, dat geldt ook voor de club zelf. Al jaren strijdt de club voor de aanleg van een kunstgrasveld. In het begin leek het op rozen te gaan, een prima plan. Op het laatst dreigde het toch mis te gaan: ingewikkelde grondtransacties, bezwaren. De eindsprint was overtuigend: het leverde zelfs nog een mooi ‘4 bij 4’- veld voor de jeugd op. Vrijdag mochten de trotse voorzitter Berry Nijboer en ik de starthandeling verrichten voor het vernieuwde sportpark. Volhouden, dan kom je er wel.

Hoe komt dat toch, dat stugge volhouden? Niet voor niets spreken we over de kracht van onze kernen. Het is elke keer weer een genot om dat te ervaren. Zoals deze maand tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Plaatselijke Belangen met de gemeente waar men vol trots vertelt over de prestaties die met heel weinig middelen worden bereikt.

Het mooiste is toch wel het ervaren als je er bent, zoals afgelopen zaterdag in Witharen. Je kunt wel praten over sociale samenhang voor jong en oud, maar als je daar de zeskamp ziet, daar gebeurt het gewoon. Nou ja gewoon? Al 41 jaar weet men daar zes teams op de been te brengen, ook daar een kwestie van stug volhouden. Witharen wordt al jaren bedreigd door krimp; tijd voor suggesties voor woningbouw in de kern. In het begin leek dit op rozen te gaan, met een enthousiaste jonge groep die een fraai plan maakte. En dan dreigt het toch mis te gaan: woningbouw vergt altijd goede inpassing, goed overleg met de buurt. De gemeenteraad was in ieder geval positief over het beginsel, dus met elkaar om tafel moet daar wel uit te komen zijn. Volhouden, dan kom je er wel.

De zeskamp wordt maar liefst 40 jaar lang geleid door Ale Westerhof. Ale kondigde aan te zullen stoppen. Uiteraard werd ik gevraagd om over de waterbak te schuiven. Dat zou ik toch al een keer doen bij het jubileum. Maar bij het jubileum vorig jaar was het –terecht- de burgemeester die de zeskamp opende. En de wethouder over de waterbak, moeten we dan nog vier jaar wachten tot het volgende jubileum? Ale en ik hebben een afspraak gemaakt. Als hij niet stopt met de leiding van de zeskamp en ik open de zeskamp volgend jaar, dan gaan wij samen de waterbak over. Die afspraak houden we wel vol. Of ik dat traject dan ook droog volhoud zullen we zien. Ik weet wat velen hopen……..

Ko Scheele, ko.scheele@ommen.nl

Lees ook

Politiek Verwoord: VOV

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.