Home / archiefcentraal / werkzaamheden geul oudleusen vilsteren

werkzaamheden geul oudleusen vilsteren

In het verleden heeft ten zuiden van de huidige stuw Vilsteren een meander van de Vecht gelegen. Om meer ruimte te creëren voor de rivier, waardoor overlast ten tijde van hoogwater kan worden voorkomen, wordt een nevengeul gecreëerd ter plaatse van de oude meander.

Gekozen is voor de aanleg van een korte nevengeul die, als in een natuurlijk proces, zich uiteindelijk zal ontwikkelen tot de oorspronkelijke meander. De nevengeul krijgt een lengte van ca. 1800-2000 meter en een breedte van ca. 25 meter.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.