Home / archiefcentraal / we waaien van de herfst naar de zomer

we waaien van de herfst naar de zomer

Vandaag is het een onstuimige dag met een stormachtige wind aan zee en daarbij zijn er ook zware windstoten mogelijk. In de loop van de komende dagen is er een totale omslag naar zomers weer met vrijdag zelfs tropische temperaturen van dertig graden of meer.

De oorzaak van de wind vandaag is een lagedrukgebied dat op weg is naar Scandinavië. Het brengt veel bewolking en wat regen met zich mee. Met het wegtrekken van het lagedrukgebied wordt het in de nacht naar morgen bij ons overal droog en klaart het wat op. Ook wordt het rustiger.

Dan gaan we geleidelijk op naar de zomer. Morgen is het al vriendelijk weer, met stapelwolken en de zon. Het is met een westelijke wind wel nog ietwat fris, maximaal een graad of zeventien. Met het naderbij komen van een hogedrukgebied draait de wind op donderdag naar het oosten. Zo komt droge en warme lucht onze kant op. Donderdag en vrijdag verlopen dan ook stralend zonnig. Het wordt ook een stuk warmer. Donderdag wordt het al meer dan twintig graden. Vrijdag wordt op veel plaatsen voor het eerst dit jaar de tropische waarde van dertig graden of meer bereikt.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.