wandeling in en rond kasteel eerde

Binnen genieten van de grandeur van een kasteel, buiten wandelen over een lenteachtig landgoed: op zondag 14 juni wandelt de boswachter van Natuurmonumenten in en rond kasteel Eerde. Normaliter is het kasteel niet te bezoeken. Nu wel. De boswachter start om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij kasteel Eerde, Kasteellaan 1 in Ommen, en de tocht duurt ongeveer twee uur.

Vooraf reserveren is noodzakelijk, dat kan via de website. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5 en niet-leden € 8. Kinderen krijgen een euro korting. Het is niet toegestaan uw hond mee te nemen met de wandeling.

Kasteel Eerde oogt majestueus en imposant aan de buitenkant. De binnenkant is dat zeker ook: een zwevende trap, prachtige gobelins en kroonluchter. Het kasteel en het bijzondere gebouw ernaast hebben een bijzondere bestemming, het doet namelijk dienst als internationale school.

Landgoed Eerde is heel afwisselend: een trots kasteel, zandweggetjes, houtwallen, (park)bos, oude bomen en karakteristieke boerderijen. De boswachter kent alle mooie plekjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.