vov eist openheid van college

Middelkamp: “Het is de VOV een doorn in het oog dat het college de laatste jaren de gemeentelijke financiën rooskleurig voorspiegelt in de media. Ook dit jaar wist het college van Ommen aan de burgers uit te leggen dat het verlies over 2014 eigenlijk best meeviel, terwijl er een verlies van 2,2 miljoen euro is gerealiseerd! Het jaar daarvoor werd over 2013 zelfs een winst van een paar ton gepresenteerd terwijl er ruim 4 miljoen meer was uitgegeven dan er was binnengekomen.”

Bodem in zicht

De VOV beweert dat de gemeente lange tijd zijn gang kon gaan, maar dat die periode nu afgelopen is. “Jaar in jaar uit heeft de gemeente Ommen meer geld uitgegeven dan er binnenkwam. Dat kon lang goed gaan, omdat de jaarlijkse tekorten konden worden afgesnoept van de financiële reserves van de gemeente. Die periode is nu voorbij. De bodem van de reserves is in zicht en heeft het minimum niveau bereikt. Nu zal de inwoner van Ommen moeten gaan bijspringen met forse verhogingen van de gemeentelijke heffingen.”

Middelkamp voorziet voor de toekomst meer financiële problemen in Ommen. “Het college wil drie scholen slopen, maar is ook van plan om €285.000 te steken in één van de scholen. Wij willen dat de onderwijshuisvesting in één keer goed aangepakt wordt, op basis van een gedegen huisvestingsplan. Nog meer kapitaalvernietiging kan Ommen zich niet meer veroorloven.”

Museum

Ten slotte vreest de partij dat het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen zal verdwijnen. “De jaarlijkse subsidie van 25.000 euro om dit unieke museum in stand te houden wordt geschrapt als het aan het college ligt. Daarmee draaien we een pareltje in Ommen de nek om. De VOV zal zich aan het verkiezingsprogramma houden en zich de komende weken in de gemeenteraad inzetten om de subsidie voor het Nationaal Tinnen Figuren Museum te behouden. De plannen om de lokale heffingen voor de burgers in Ommen te verhogen zullen we niet steunen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.