vechtdal gepromoot tijdens jumping de driehoek

Tijdens de lustrumeditie van het internationale paardenspektakel CSI Jumping de Driehoek, is er niet alleen in de piste, maar ook daarbuiten veel te zien. Nieuw is de Vechtdalstal, een stal vol mooie, lekkere en bijzondere producten uit het Vechtdal, bedoeld om het Vechtdal op de internationale kaart te zetten. Van 6 tot en met 9 augustus vindt het evenement plaats op De Driehoekhoeve in Ommen.

Sinds 2010 wordt ieder jaar een groot hippisch evenement georganiseerd op het erf van het familiebedrijf Stal Schuttert, en sinds 2013 met de internationale 3-sterrenstatus. Dit concours is in korte tijd uitgegroeid tot een hoogtepunt op de internationale kalender voor springruiters. In 2014 kwamen maar liefst 20 ruiters uit de top-100 van de wereld aan de start, waaronder wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder en voormalig wereldkampioen Jos Lansink. Dit jaar wordt het CSI gehouden van 6 tot en met 9 augustus en ook tijdens deze editie verschijnen er weer spectaculaire combinaties in de piste.

“De status, het niveau en de kwaliteit van CSI Jumping is een hele goede manier om het Vechtdal en de gemeente Ommen op de kaart te zetten”, vertelt organisator Jan Schuttert. “Tijdens het concours krijgen wij bezoekers uit heel Europa. Tijdens ons concours kunnen zij, behalve genieten van de paardensport, in de Vechtdalstal kennismaken met het toeristische A-merk Vechtdal en met producten die typerend zijn voor onze regio.”

De Vechtdalstal wordt gehouden in een stalgebouw waar gewoonlijk de toppaarden van Hendrik-Jan en Frank Schuttert gehuisvest zijn. Deze stal heeft een karakteristiek uiterlijk en een schitterend sfeervol interieur. “Deze stal is het hart van Stal Schuttert”, zegt Marian Schuttert. “In deze unieke accommodatie die de sfeer van het boerenbedrijf, van paardensport, maar ook van ondernemerschap ademt, zijn 16 boxen, 4 wasplaatsen, zadelkamers en een breed middenpad met zware eiken spanten. De boxen worden gevuld door verschillende organisaties en bedrijven uit het Vechtdal, die de kans krijgen om hun producten te presenteren. Je moet daarbij denken aan kwaliteitsproducten gaat die een relatie hebben met het Vechtdal, zoals bijvoorbeeld het wolvarken, wijnen, rundvlees en graanproducten, maar ook aan kunst en cultuur. De standhouders hoeven voor hun stand geen bijdrage te betalen. Het enige dat wij van hen vragen is dat ze zoveel mogelijk aanwezig zijn in hun box om hun producten en daarmee dus het Vechtdal, te promoten.”

In het middenpad van de Vechtdalstal worden tijdens CSI Ommen elke dag bijeenkomsten georganiseerd met verschillende thema’s. Dat zijn bijeenkomsten, georganiseerd door bedrijven en organisaties die participeren in de Vechtdalstal, variërend van introducties van nieuwe producten, lezingen over ontwikkelingen in bepaalden sectoren, netwerkborrels en lunches. De catering zal een volstrekt regionaal karakter krijgen met producten die direct uit het Overijsselse Vechtdal afkomstig zijn. Buiten de georganiseerde bijeenkomsten om is de Vechtdalstal open voor publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.