unieke wandeling 300 jaar sterrebos

Dit jaar bestaat het Dalfser Sterrebos 300 jaar. Om dat jubileum te vieren is afgelopen februari een wandeltocht gehouden. Daar was destijds zoveel belangstelling voor, dat het Boskamp op zondag 28 juni opnieuw een wandeltocht organiseert.

In het Sterrebos woont al jaren de familie Schrijver. Er zijn maar liefst dertien kinderen opgegroeid, die dus bijna in het bos zijn geboren. De oudste is al weer dik 75 jaar. Een paar van die Schrijvers laten komende zondag het Sterrebos zien. Ze kennen de verhalen en belevingen van dit gebied.

“Laat je meeslepen terug in de tijd”, vertelt Willy Schrijver. “Onze hele familie is hier geboren in een tijd dat er geen waterleiding was, geen elektriciteit en geen telefoon. Alleen onbegaanbare wegen met diepe karrensporen. We moesten hard werken, maar verdienden niet. Nouja, net genoeg om te overleven, maar dat kon niet zo doorgaan.”

De familie Schrijver wil je graag mee terugnemen in de tijd en de deelnemers het ontstaan van het Sterrebos laten beleven. Willy: “Zorg dat je er bij bent, want het weer lijkt goed. We gaan er vanuit dat deze verhalentocht zo’n uur tot anderhalf uur zal gaan duren. Dat betekent dus niet continu lopen. En mocht het toch te lang worden, dan ben je binnen tien minuten terug op de startplek. Dus eigenlijk is er geen reden om niet te gaan!”

Ook interesse om mee te wandelen door het Sterrebos? Zorg dan dat je om 14.30 uur bij partycentrum Het Boskamp bent. Van daaruit start een ontspannen wandeltocht over het Sterrebos. Aangelijnde honden mogen mee en neem ook je fototoestel mee, want het is daar nu prachtig. Ook buren en nieuwe inwoners van het Sterrebos zijn van harte welkom.

Aan de tocht zijn geen kosten aan verbonden. Zorg wel voor goede wandelschoenen. Van tevoren en na afloop is er koffie, fris, softijs of noem maar op verkrijgbaar, al is dat dan natuurlijk niet gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.