uit hei en dennen astro tv

Vandaag reden verloofde en ik naar Friesland, waar dochter, schoonzoon en 4 maanden oude Floris in hun nieuw gebouwde boerderij wonen. Schoonzoon heeft met een aantal kundige vrienden in vier jaar dit enorme huis gebouwd. Toen de kleine Floris zich aandiende, moest met spoed het huis zover klaar zijn, dat er gewoond, gekookt en geslapen kon worden. En dat lukte wonderwel. Er zijn nog wat werkjes die veel tijd nodig hebben en dat lukt de jonge werkende ouders met een kleine baby natuurlijk niet. Gelukkig hebben ze een geweldige stief/schoonvader, die hen op afroep terzijde staat. Daar zijn zij heel erg blij en gelukkig mee.

Nu moesten er twee deuren in de immense keuken worden aangebracht. De koelkastdeur, die links draaide diende omgezet naar de rechterkant. Nee, dat is niet, zoals ik dacht, een kwestie van eruit en aan de andere kant er in schroeven. Zelfs de hele binnen kast moest er uit. Een enorme hoeveelheid schroeven, moeren, metaalspul e.d. werden er uit en afgehaald, en toen de binnen kast er weer in moest, bleek die hoger dan voorheen. Bleek logisch te zijn. Schaven, boren, schroeven, meten, passen, het was een hels lawaai en mijn indruk was, dit komt nooit meer goed. Maar alles lukte uiteindelijk. Gloeilampen zijn verwisseld, scharnieren geolied, en koelkast en vaatwasser zijn van deuren voorzien, waardoor de keuken nu een modelkeuken is geworden.

‘s Middags keek ik, met Floris op schoot, naar een tv programma dat in astrologie en waarzeggingen doet. Daar kun je je tegenwoordig via het UWV in bekwamen. Een kleurig geklede mevrouw met twee brandende waxinelichtjes zou hulp bieden aan vragen van bellers, à raison van 6 euro per minuut. Een 45 jarige dame uitte de vrees dat zij haar baan zou verliezen, zij “voelde” dat aan. En of dat klopte.

Met veel omhaal en handen boven de lichtjes verklaarde de astrologe/waarzegster, dat mevrouw zich dat slechts inbeeldde. Zij moest “haar gevoel naar het binnenste der aarde brengen”. Hè? Hoe doe je dat???? Ik kan mijn gevoel met geen mogelijkheid naar het binnenste der aarde brengen. Maar bellende dame snapte het wel. Ze moest haar onzekerheid omzetten in vertrouwen, hoe? Door haar gevoel wederom naar het binnenste der aarde te brengen. “Dus ik wordt niet ontslagen?” Nee hoor, gewoon uw gevoel naar het

binnenste der aarde brengen, dag mevrouw, sterkte”.

Daar wordt serieus geld aan verdiend. Op tv, al jaren!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.