tweede dutch cigarbox guitar festival

Op die eerste editie, vorig jaar zaterdag 6 september, kwamen gelijk al ruim 700 mensen af en de organisatie verwacht dit jaar, omdat het deze keer op een zondagmiddag is, dat bezoekers aantal te overtreffen.

De Cigarbox gitaar en aanverwante zelfbouwinstrumenten dateren uit uit het einde van de 19e eeuw. In Amerika werd tijdens de burgeroorlog al gespeeld op zelfgebouwde ‘Cigar box fiddles’. Later begonnen meer muzikanten de Cigarbox gitaar en andere zelfbouwinstrumenten te bouwen.

Met name in de blues en skiffle muziek werd, mede door de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw, in Amerika zeer veelvuldig gebruik gemaakt van allerhande (goedkope) zelfbouwinstrumenten. Tegenwoordig heeft bijna elke staat in de VS zijn eigen, zeer goed bezochte Cigarbox festival. Deze zijn overgewaaid naar Europa, onder andere naar Engeland en Frankrijk.

Het zeer gevarieerde muzikale programma is zo goed als rond, met nationale en zelfs internationale Cigarbox bands en -acts. Daarnaast is ook skiffle-, folk- en Americanamuziek te horen op de twee prachtige podia die middag. Een van de internationale artiesten is Rocco Recycle uit Duitsland. En wat te denken van Justin Johnson uit USA.
Klik hier of hier voor video’s van het eerste festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.