Home / archiefcentraal / tinnen figuren museum ommen moet sluiten

tinnen figuren museum ommen moet sluiten

De sluiting van het museum is tegen het zere been van veel Ommenaren. Zij zien hoe jaarlijks veel geld verdwijnt in dure projecten, terwijl de gemeente geen 25.000 euro per jaar meer wil investeren in lokale trots als het Tinnen Figuren Museum.

De ChristenUnie, de LPO en de VOV stemden voor verlenging van de subsidie aan het museum, maar dat was onvoldoende voor een meerderheid in de gemeenteraad. In 2016 zal het enige Tinnen Figuren Museum van Nederland verdwijnen. De collectie wordt mogelijk ondergebracht bij musea uit Engeland of Duitsland.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.