theaterspektakel op zomerfeest sjaloom

De ‘Indische waterlelies’ werd prachtig uitgevoerd door kinderen uit groep 3. Uit de enorme waterlelies kwamen lieve dansende elfjes tevoorschijn. Dat Sjaloom ook over veel zangtalent beschikt, bleek uit een medley van liederen van onder andere Marco Borsato, André Hazes en Trijntje Oosterhuis. Maar ook een scène uit het leven van Rembrandt werd nagespeeld. Even later stond de levende Nachtwacht op het toneel. Ook de aardappeleters van Vincent van Gogh zagen opnieuw het levenslicht.

Het aanwezige publiek werd getest op hun kennis van kunst en kitsch. Van diverse voorwerpen moest men de waarde schatten. Kinderen overtroffen hierin de volwassenen. De juffen moesten hun kennis nog laten zien van de schildermeesters en een aantal recentere kunstschilders. Het viel hen nog niet mee om ze op de juiste volgorde van geboortejaar neer te zetten.

Na de afsluiting ‘So long, farewell’ uit de Sound of music was er nog een succesvolle kunstveiling. Schilderijen, tafelkleden en potten, alles gemaakt door de kinderen, gingen voor mooie prijzen over naar nieuwe eigenaren. Het was verbazingwekkend hoe het team van Sjaloom weer uitblonk in creativiteit. De term zomerfeest zou gerust vervangen kunnen worden door theaterspektakel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.