terugblik op voetbalseizoen usv

Het voetbalseizoen is afgelopen. Een uitstekend moment om de balans op te maken. Hoe presteerden de ploegen uit Vechtdal dit seizoen?

Door: Max van Olst
USV
5e klasse: 2e (Promotie)
Topscorer: Ron Meijerink
1

USV greep dit seizoen net naast het kampioenschap maar veroverde een periodetitel. De ploeg van Theo van ’t Zand kwam de nacompetitie succesvol door en veroverde daarmee een plaats in de 4e klasse.

Voorzitter Peter Meijerink is trots op het vlaggenschip van USV. “Onze doelstelling was een periodetitel pakken. Dat hebben we al vroeg in het seizoen gedaan en dat hebben we uiteraard goed gevierd!”

In de nacompetitie kwam het team uit Nieuwleusen tegenover concurrent Mariënheem te staan. “Dat was een hele sterke ploeg met veel fysieke spelers. Zij zaten in een flow door de goede behaalde resultaten daar. Maar ik denk dat we in de nacompetitie hebben laten zien dat we veel voetballende kwaliteiten hebben.”

Voor volgend jaar is de doelstelling ook al duidelijk voor de voorzitter. “We moeten ons zien te handhaven. Dat gaat zeker geen makkelijke klus worden, maar we kunnen een hoog niveau halen.”

Het seizoen in 5e klasse was leerzaam voor de jonge ploeg van USV. “We hebben tegenslagen gehad maar de jongens zijn daar heel goed mee omgegaan. Dat is knap van zo’n jonge ploeg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.