terugblik op voetbalseizoen asc62

Het voetbalseizoen is afgelopen. Een uitstekend moment om de balans op te maken. Hoe presteerden de ploegen uit Vechtdal dit seizoen?

Door: Max van Olst
ASC’62
2e klasse: 11e (Handhaving)
Topscorer: Joren Drost – Matthijs van Gelder
1

Het was een zwaar seizoen voor ASC’62 uit Dalfsen. Het elftal eindigde als elfde in 2H en werd veroordeeld tot de nacompetitie. De ploeg ontliep degradatie, maar de schrik zat er in bij de selectie. “Dit had ook zo maar anders kunnen lopen” aldus ASC-trainer Marcel Waaijer.

“Onze doelstelling was om een makkelijk seizoen tegemoet te gaan. Boven de degradatiestreep, maar dat viel erg tegen.” Het was zenuwslopend voor de mannen uit Dalfsen. “De nacompetitie is moeilijker voor de ploegen die zich moeten handhaven dan de teams die kunnen promoveren. Het leeft meer bij de supporters van de teams die kunnen promoveren. Tegen Hatto Heim stonden er veel mensen langs de kant. Dat was indrukwekkend.”

“Volgend jaar zullen we sterker zijn. De jongens hebben meer ervaring en weten hoe het is om tegen degradatie te voetballen. Het team is echt naar elkaar toegegroeid. Volgend jaar gaan we direct handhaven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.