Home / archiefcentraal / succesvol stageweekend jeugd oranje bij flash

succesvol stageweekend jeugd oranje bij flash

Vanaf vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni kleurde sporthal De Schakel in Nieuwleusen Oranje. Uit alle delen van Nederland waren de meest getalenteerde speelsters van de Nederlandse Volleybalbond onder de 17 jaar naar Nieuwleusen gekomen om hier hun trainingsstage te beleggen. Voor de achtste maal trad volleybalvereniging Flash op als gastheer van Oranje. Een traditie die sinds het veertigjarig bestaan van de vereniging in 2008 wordt voortgezet.

Gastheer volleybalvereniging Flash ontving een selectie van vijftien meisjes onder leiding van bondscoach Matt van Wezel. De meisjes hopen door noeste trainingsarbeid en veel volleybaluren ooit eens deel uit te maken van het grote Oranje.

Het programma bestond uit trainingssessies op de vrijdagmiddag/avond, zaterdagmorgen en zondagmorgen. Op zaterdagmiddag werd er een clinic georganiseerd voor de jongste jeugd van Flash. Een dertigtal mini’s namen enthousiast deel aan een gezamenlijke training met de selectie van Oranje en na afloop werd er een groepsfoto gemaakt voor het plakboek ter herinnering aan deze bijzondere middag.

De zaterdag werd afgesloten met een wedstrijd tussen Jeugd Oranje en de landskampioen bij de dames V.C. Sneek onder leiding van Petra Groenland. Het damesteam uit Sneek was samengesteld uit een mix van het eerste en tweede team. De wedstrijd van de kersverse landskampioen en de Oranje meiden was aan elkaar gewaagd. In een spannende strijd wist uiteindelijk Oranje met 3-1 te winnen; setstanden waren: 25-16, 18-25, 30-28 en 25-22.

Ondanks het zomerse weer was het publiek in vrij grote getale op komen dagen en kon zij genieten van een sprankelende wedstrijd. Zondagmorgen werd er nog een training van drie uur afgewerkt en kon de selectie na een uitgebreide lunch rond 13.30 uur weer huiswaarts keren. De organisatie kon na afloop terugzien op een zeer geslaagd weekend.

Lees ook

Coronavirus zit OZC dwars

OMMEN – OZC zette de seizoenouverture tegen Fit Boys om in een degelijke driepunter. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.