Home / archiefcentraal / studenten alfa college in het zonnetje

studenten alfa college in het zonnetje

Vier studenten van de opleiding Ondernemer Detailhandel van het Alfa-college in Hardenberg hebben naast hun diploma twee extra certificaten behaald. Het Alfa-college is ontzettend trots op deze studenten en zet ze dan ook graag in het zonnetje.

Het gaat om Jolanda Schuurhuis uit Beerzerveld, Justin de Lange uit Coevorden en de uit Geerdijk afkomstige Milan Langenhof en Saskia Hesselink. De vier hebben keihard gewerkt en hun inzet was dan ook niet voor niets. Naast een diploma voor de opleiding kregen de studenten een certificaat CE Ondernemerschap en Jong Ondernemen uitgereikt.

Voor het certificaat Jong Ondernemen werd een bedrijf opgericht en een product in de markt gezet. Het Alfa-college vindt een ondernemende houding belangrijk. Actieve, ondernemende jongeren die van aanpakken weten. Daar is behoefte aan in de maatschappij.

De opleiding Ondernemer Detailhandel is een niveau 4-opleiding. Dit geeft de studenten de mogelijkheid om door te stromen naar het HBO. Ze gaan alle vier deze uitdaging aan. “Ik heb er alle vertrouwen in”, vertelt docent Rik Bloemink.

De school voor middelbaar beroepsonderwijs heeft studenten voor het eerst de mogelijkheid geboden om extra certificaten naast hun opleiding te halen. “Volgend schooljaar krijgen studenten van meerdere opleidingen deze kans. Op deze manier stimuleren we studenten om het beste uit zichzelf te halen”, aldus docent Marlies Hofmeijer.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.