Home / archiefcentraal / spektakel tijdens sproeifeest hoonhorst

spektakel tijdens sproeifeest hoonhorst

Hoonhorst stond afgelopen week in het teken van het Sproeifeest. Klik hier voor de foto’s van Johan Bokma. Daarbij ontvingen we het volgende sfeerverslag:

“Het Sproeifeesttuintje was weer aangelegd, het zaagsel hing nog in de lucht, maar de aftrap van de 22e editie stond alweer voor de deure. De gebroeders van Hartkamp Groen totaal hadden zojuist de negen meter lange terrastafel gereed gemaakt. Het onaangename laagje hars was professioneel weggewerkt vervolgens werd er onder toeziend oog van de toestromende bezoekers van de cabaretavond een laagje lak opgesmeerd.

Hoonhorst en omstreken liep weer uit voor een avondje lachen, gieren, brullen, het onderdeel cabaretavond. Het was ouderwets gezellig in de tent. De conferences uit de Wierdense Revue sloegen goed aan bij de bezoekers, want het bleef nog lang onrustig in de tent.

Het zonnetje scheen en de lucht was strak blauw, vervolgens maakten de kinderen er een donkerblauwe bedoening van met alle Sproeifeest ballonnen. De kermis werd geopend, voor alle leeftijden was er wel wat wils, van een kinderzweefmolen, tot aan de botsauto’s. De kinderen konden de lol niet op, er werd veelal geklauterd op de aanwezige klimrots. Daarnaast werden mooie kunsten vertoond op de bungeetrampolines, door jong en oud. Vrijdagavond maakte de PPM band er een puik feestje van. Een grote menigte bleef wel gezellig aan de buitenbar borrelen, genietend van het heerlijke weertje maar daar was het feestje niet minder van in de tent.

Zaterdagochtend waren er veel vroege vogels om lekker over de braderie te lopen. Van speelgoed tot sieraden, je kon het zo gek niet bedenken of het werd wel aangeboden. Alle verenigingen waren ook weer actief en hebben zich weer mooi gepresenteerd tijdens de joarmarkt. De allerkleinsten kwamen ook in grote getallen naar de clownsvoorstelling van Clown Jappie. Er zijn welgeteld 83 bekertjes ranja en zakjes snoep over de counter uitgedeeld.

Zaterdagmiddag stond het nieuwe spelonderdeel op het programma: De Iron Muscle Run. Het was een groot succes. De hindernissen waren mooi verdeeld over het Sproeifeestterrein, waardoor de toeschouwers ook mooi met de deelnemers op konden lopen. Een kleine greep uit de obstakels die de deelnemers onderweg tegenkwamen: Drasserige sloten, de blubbercontainer, de strostapel, klimnetten, glijcontainer, slingerbaan, autobanden, legernetten, balanspaaltjes.

Er waren twee categorieën, 12 t/m 17 jaar en 18+, maar beide leeftijdscategorieën hadden er de handen vol aan. Bij de start zat er de gang goed in, uiteindelijk na 25 meter ploeteren in de sloot zat er al een stuk minder gang in. Na de run konden alle deelnemers uitblussen in de grote Hot tub. Met een temperatuurtje van 36 graden was dat uitermate goed toeven. Uiteindelijke prijswinnaars in de categorieën waren;

Heren 1e Plaats: Marco Laarman

Jongens 1e Plaats: Ingmar Hof

Dames 1e Plaats: Lotte Mijsters

Meiden gedeelde 1e plaats: Amber Klein & Hanna de Groot.

Zaterdagavond zorgde coverband NOA voor een mooi feestje. Het ene hitje werd opgevolgd door het andere hitje. De tent was goed gevuld en zoals je aan de foto’s kunt zien was iedereen best te passe. Jeugdsoos Hoonhorst was vroeg uit de veren, om het sproeifeestterrein weer spik en span te maken en voorbereidingen te treffen voor de dienst in de feesttent. De tent was weer goed gevuld met 350 bezoekers van de Oecumenische kerkdienst, onder begeleiding van de Gospelgroep de Kia Singers.

Nu zijn we alweer bezig met een van de laatste onderdelen van het weekend, namelijk Mister Hoonhorst. Er zijn al enkele vrouwen door de tent verplaatst in de kruiwagen. We hebben al wat valse noten ter oren gekomen en zometeen worden er banden gewisseld. De stemming zit er goed in.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.