snoezelkamer clara feyoena heem vernieuwd

Op maandag 1 juni werd de vernieuwde ‘Snoezelkamer’ in Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg op feestelijke wijze geopend. Vijf leerlingen van het Deltion College gaven de Snoezelkamer een totale make-over als eindopdracht voor de opleiding Verzorgende IG/ Medewerker Maatschappelijk Zorg. Verschillende belangstellenden en cliënten van het Zorgcentrum, onderdeel van de Saxenburgh Groep, kregen tijdens de open dag tussen 10.00 – 12.00 de gelegenheid om de kamer te bekijken.

Om de opleiding van het Deltion College in Zwolle af te kunnen ronden hebben Marsha van Eeden, Sanne van der Sluis, Marjolein Middelkoop, Henriët Folkers en Lianne Hudepohl een duurzaam project, gericht op het welzijn van de bewoners, opgezet. De Snoezelkamer in Clara Feyoena Heem in Hardenberg is met behulp van sponsoren opgeknapt. Op 1 juni werd de open dag gebruikt om de vernieuwde Snoezelkamer onder de aandacht te brengen en cliënten te enthousiasmeren om er gebruik van te gaan maken.

Marsha van Eeden: “Met de hulp van sponsoren: Joop Kist Behang, NVB Meijer, Jumbo, Woonwinkel Ramaker, DA Drogist Santé en het Vechtdal College, allen uit Hardenberg, hebben we de inrichting aan kunnen passen en zelf verschillende werkzaamheden kunnen verrichten om de Snoezelkamer beter tot zijn recht te laten komen.”

De Snoezelkamer is vernieuwd en cliënten kunnen hier vanaf heden ‘snoezelen’. Ze kunnen zich daarnaast even terug trekken met familie, vrijwilligers of andere betrokkenen. De kamer biedt meer privacy dan een gewone kamer en heeft een waterbed waar cliënten kunnen zitten of liggen, muziek kunnen luisteren of bijvoorbeeld een boek kunnen lezen.

Henriët Folkers: “Het komt geregeld voor dat echtparen tientallen jaren bij elkaar zijn en niet altijd een moment kunnen vinden om even samen te zijn. Dit kon wel, maar er was dan geen plek beschikbaar waar de juiste sfeer hangt, ze echt van elkaars gezelschap kunnen genieten en kunnen ontspannen. Dit geldt ook voor de rest van de familie. Die plek is er nu wel.”

Met hulp van de sponsoren is de kamer warm aangekleed, de muren zijn geschilderd en er is een muurprojectie te zien. Cliënten die op de psychogeriatrische afdeling van Clara Feyoena Heem verblijven en/of familie kunnen zich aanmelden en een plek reserveren in de Snoezelkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.