Home / archiefcentraal / sercodak dalfsen raakt debbie bont kwijt

sercodak dalfsen raakt debbie bont kwijt

Debbie Bont vertrekt bij Sercodak Dalfsen. Maandag tekende de international een tweejarig contract bij het Deense København Håndbold. De 24-jarige Volendamse rechterhoekspeelster kwam vorig jaar van de Duitse topploeg HC Leipzig terug naar Nederland en won met SERCODAK Dalfsen het Landskampioenschap, de Beker en de Supercup. Ze speelde een jaar voor de ploeg van Peter Portengen.

“Het is voor ons bijzonder jammer dat Debbie na een jaar de club al weer gaat verlaten”, treurt manager Rene Cloo. “Zeker nu we komend seizoen met een sterk verjongde selectie gaan werken. In dat team hadden we haar goed kunnen gebruiken. We hebben afgelopen seizoen kunnen zien dat zij niet alleen enorm veel ervaring meebrengt – Bont speelde 102 interlands voor Oranje – maar ook een ongekende professionele werkwijze. De keuze om terug te gaan naar een sterke buitenlandse competitie heeft alles te maken met haar voorbereiding op het WK in december en de mogelijke Olympische Spelen in Rio in de zomer van 2016. Daar heb je een sterke competitie voor nodig. Het tekent de professionaliteit van Debbie.”

København Håndbold is twee jaar geleden begonnen met een ambitieus project om weer de aansluiting te vinden met de Deense top. De club uit de Deense hoofdstad heeft een samenwerkingsverband met 20 regionale verenigingen uit Sealand om zo de regionale talenten een kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Voor komend seizoen mikt het team van Reidar Moistad op een plaats bij de eerste zes in een van de sterkste competities van Europa.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.