sc lemele viert jubileum

Vrijdagmiddag werd de aftrap gegeven aan de feestelijkheden met een receptie voor genodigden. Voorzitter Berry Nijboer memoreerde aan diverse ontwikkelingen in de clubgeschiedenis en zette tien jubilarissen in het zonnetje vanwege hun 50-jarige lidmaatschap. Onder hen waren drie ereleden, te weten Henk Zwinselman, Anton Exel en ceremoniemeester Adri Pouw. Hierna waren er sprekers namens de Gemeente Ommen, de KNVB en hoofdsponsoren WLF fourages en Loonbedrijf Fokkert.

Jubileumwedstrijd

De KNVB nam de gelegenheid ter hand om zowel de club als ook het eerste elftal te feliciteren en te onderscheiden. Aanvoerder Henri ten Kleij bedankte de aanwezigen voor hun steun in het afgelopen kampioensjaar. Om half acht gaf Henk Horsman het beginsignaal voor de jubileumwedstrijd tussen het huidige eerste elftal en het kampioensteam uit 2000/2001, dat getraind werd door de huidige trainer van Go Ahead Eagles, Dennis Demmers. Helaas moest hij deze avond verstek laten gaan.

Na de wedstrijd zou het kampioensteam de befaamde rondtocht door het dorp maken op de platte wagen. Dit werd echter wreed verstoord door een heftige onweersbui en uiteindelijk verplaatst naar de zaterdagmiddag. Na de wedstrijd kon vrijdagavond onder het genot van een hapje en een drankje met oud-leden worden nagepraat in de kantine.

Zaterdag

De tweede dag stond in het teken van sport en spel, waarbij tussen een tiental teams werd gestreden om de jubileum-eer. Het slotspel was het traditionele spijkerbroekhangen boven een, voor deze gelegenheid gebouwde, waterbak. Vanwege het geweldig mooie weer was dit een voltreffer van formaat. Het hoogtepunt van de middag was de zelfgebouwde, zes meter hoge, glijbaan waar iedereen gebruik van mocht maken die verkoeling nodig had. Daarnaast was voor de allerkleinsten goochelaar Magic John ingehuurd die in de kantine de kinderen verbaasde met zijn knappe trucs.

Wat later dan gepland vond ’s avonds de lancering van twee heteluchtballonnen plaats waarin acht mensen van de club zitting mochten nemen, onder wie de vier ereleden. Na een vermakelijke en spannende voorbereiding voor het opstijgen zijn ze uiteindelijk in de buurt van Almelo geland. De kantine stroomde hierna vol met leden die onder de muzikale en cabareteske begeleiding van twee regionale DJ’s er een dampende en stampende avond van hebben gemaakt. De organisatoren van dit jubileumfeest werden hierbij ook verdienstelijk in het zonnetje gezet.

Toekomst

Het bestuur kijkt terug op een twee mooie feestelijk jubileumdagen. De focus voor het bestuur ligt nu op de realisatie van het nieuwe sportpark dat vanaf komende week op de schop gaat. Over drie maanden zal het geheel renoveerde complex opgeleverd worden, waarop Lemele de beschikking krijgt over een kunstgras hoofdveld en een kunstgras pupillenveld. Voor het eerste elftal is het de uitdaging om zich volgend jaar goed staande te houden in de 3e klasse. Mooie uitdagingen voor de 50 jaar jonge club, SC Lemele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.