Home / archiefcentraal / regioteam verslaat fc twente all stars

regioteam verslaat fc twente all stars

Waarnemend coach Jan Bronkers en teammanager Loed ten Cate zouden met zestien spelers – waaronder regioteamcoach Michel Jansen – naar Kloosterhaar komen, maar werden op het laatste moment nog geconfronteerd met een aantal afzeggingen. Dat de All Stars het moesten opnemen tegen de uit 22 fitte spelers bestaande Regioselectie was wel even schrikken voor de Tukkers. Er heerste enige angst voor een afstraffing. Ten onrechte, want de spelers van de All Stars waren weliswaar stuk voor stuk ouder dan de spelers van het Regioteam, maar voetballen kunnen ze natuurlijk nog steeds. Na een 1-1 ruststand werd het 3-2 voor het Regioteam. De eerste zege van het team in de tot nu toe zes gespeelde wedstrijden.

Ewout Spijker begon de wedstrijd in het shirt van FC Twente en voetbalde goed mee in het team van de routiniers. De nog altijd snelle Ellery Cairo liet zien het voetballen nog lang niet verleerd te zijn. In de 6e minuut van het duel leverde hij vanaf de rechterflank een mooie voorzet af. De bal viel voor de voeten van Mattijs van de Berg maar die slaagde er niet in de bal de juiste richting mee te geven. Een minuut later werden de All Stars geholpen door verdediger Dennis Fernim die op ongelukkige wijze doelman Marc Doornbos kansloos liet, 0-1.

Keeper Doornbos voorkwam tien minuten later een grotere achterstand. Opnieuw leverde Cairo een goede voorzet af. De kopbal van Berthil ter Avest werd knap gepareerd door Doornbos. Het Regioteam voetbalde goed mee, maar wist weinig uitgespeelde kansen te creëren. Op het middenveld kreeg Martijn Hamhuis veel ruimte en hij probeerde doelman Erik Waanders een paar keer van afstand te verrassen. De ballen misten echter de juiste richting of werden een gemakkelijke prooi voor Waanders. De doelman moest in de slotfase van de eerste helft toch capituleren voor Jorian Wubs. Eerst werd een inzet van Wubs nog voor de doellijn gestopt, maar twee minuten later liet Wubs goalie Waanders kansloos, 1-1.

Bekwaam

De tweede helft speelde Ewout Spijker in het Regioteam en gingen Dennis Fernim en Dirk Muis verder in het shirt van FC Twente. De routiniers kwamen snel in de tweede helft weer op voorsprong. Aanvoerder Jeroen Heubach schoot een vrije trap fraai achter doelman Koen Godeke, 1-2. In de 15e minuut leek een mooie combinatie van het Regioteam de gelijkmaker op te gaan leveren. De harde inzet van Spijker werd echter geblokkeerd. Tien minuten voor het eindsignaal viel de verdiende gelijkmaker. Igor Tangenberg tekende voor de 2-2 en met die stand leek het duel ook te eindigen. In de extra tijd viel na een goede aanval van het Regioteam toch nog een treffer. De assist van Tom Heerkes werd bekwaam afgerond door Reamon Knol, 3-2.

Fairplay & Hospice

In de pauze van het duel werden de Univé Fairplay prijzen uitgereikt door wethouder Douwe Prinsse en direct na de wedstrijd overhandigde coach Jan Bronkers van de All Stars de cheque van 500 euro aan de hospicegroep Vechtzathe.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.