Home / archiefcentraal / predikantenechtpaar uit leek naar dalfsen

predikantenechtpaar uit leek naar dalfsen

Het predikantenechtpaar ds. Anco Tol en ds. Tabitha Keuning uit Leek, heeft het beroep dat de Protestantse Gemeente Dalfsen heeft uitgebracht, aangenomen. Zij zullen in oktober verhuizen en daarna met ieder een halve aanstelling aan het werk gaan in hun nieuwe gemeente.

Op 9 november 2014 nam Henk Jansen afscheid als predikant in Dalfsen. Hij en zijn echtgenote Irma hadden samen een beroep aangenomen naar Ermelo. Er werd door de Protestantse Gemeente Dalfsen een beroepingscommissie ingesteld, die voortvarend aan de slag ging. Begin mei kon deze commissie de vlag uitsteken, want na een uitgebreide en zorgvuldige selectieprocedure was men tot een unanieme beslissing gekomen in de keuze voor een geschikte invulling voor de vacature in Dalfsen/Oudleusen.

De keuze was gevallen op het echtpaar ds. Anco Tol en ds. Tabitha Keuning uit Leek. Op de gemeenteavond in De Overkant werd deze voordracht toegelicht en hiervoor bleek eensgezinde steun te bestaan. De Protestantse Gemeente Dalfsen is verheugd over het aangenomen beroep en ziet het echtpaar met warme belangstelling tegemoet.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.